středa 24. dubna 2013

Nezdravé zdravěji

Nadpis mluví za vše. Už asi týden mám strašnou chuť na smažený květák. Dneska mám čas, tak jsem si ho udělala trochu zdravěji.

Potřebujeme:
1 květák
2 vejce
2 PL celozrnné mouky
2PL strouhanky
sůl

Je to zase opravdu jednoduché. Květák jsem rozdělila na růžičky, myjeme a necháme je okapat. Osolíme. V misce jsem smíchala vejce s moukou a udělala těstíčko. Růžičky v něm obalíme a položíme na alobal. Pak je zabalíme a dáme do trouby. Pečeme asi 40-45 min. Mně to stačilo, ale záleží, jak velké růžičky uděláte. Prostě květák musí mít takovou tu svoji typickou zlatavou barvu.




Jako přílohu jsem si dala rukolu, kousek okurky a jarní cibulku promíchanou s cottage:)

1 komentář: